IKKE bruk disse hastaggene!
Se hele listen

IKKE bruk disse hastaggene! <br> Se hele listen

av | mar 21, 2019 | grunderlivet

Instagram endre seg konstant og det kan føles umulig til tider å henge med på alle endringene. Den er full av falske følgere, spam profiler, bots som legger igjen automatiserte kommentarer, og kreative svindel forsøk. Man hører om shadowbanning, som fortsatt benektes av Instagram, men flere drevne profiler sverger på at det skjer. Og nå i det siste, blokkerte hashtagger.

Instagram gjør det de kan for å prøve å rydde opp i falske profiler og spam, og et av tiltakene er å sperre bruken av gitte hastagger som i stor grad brukes av falske kontoer. Flere av disse hashtaggene er knyttet til upassende innhold som porno, nakenhet, og vold. Men flere og flere tilsynelatende normale hashtagger blir også blokkert i det siste.

Hva er egentlig en sperret hashtag?

Kort sagt er sperrede hashtagger tatt i bruk for å hindre spredning av falske kontoer og spam.

En ‘bannet’ eller sperret hashtag er en hashtag som instagram har vurdert til at inneholder for mye upassende innhold eller spam. Tilsynelatende uskyldige hashtagger blir blokket når Instagram ser en økning i bruk av spamkontoer og støtende innhold.

Flere hashtagger er blokket for alltid, men noen ganger innføres det kun et midlertidig kortvarig forbud.

Hva skjer om du bruker en?

Hashtagger er en flott måte å øke synligheten din. Ved å bruke en blanding av hashtagger innenfor din nisje og store populære tagger kan du øke antall følgere og skape engasjement på profilen din. Du blir synlig for andre med de samme interessene, og er du heldig kan du havne på utforsk siden for ekstra synlighet. Om du bruker en hashtag som er satt på blokkert listen vil ikke bildet ditt komme opp i feeden på den hashtaggen, men heller ikke på de andre hashtaggene du har brukt.

Du risikerer å se en dramatisk nedgang i visninger og engasjement, og i verstefall risikerer du å få kontoen din shadowbannet eller verre. Kontoen din blir flagget som spam, og ved gjentatt bruk kan du også risikerer at kontoen din fjernes.

Slik sjekker du om en hashtagg er blokket

(Se listen over sperrede hashtagger nederst i saken)

Gå til ‘Utforsk’ siden på Instagram

Skriv inn hastaggen du ønsker å sjekke i søkefeltet

Om hastaggen ikke kommer opp i det heletatt er den blokket.

Den kan også vises som her, da må du gå inn på hashtaggen.

 

 

Taggen blir funnet men

ingen nye poster

Det kan godt ligge flere bilder under ‘Populært’ (da disse bildene ble lagt ut før den ble blokket), men om du sjekker under ‘Nylig’ vil denne teksten komme opp om det er blokket.

Den overraskende listen over sperrede hashtagger

Det finnes nå over 400.000 hashtagger som er bannlyst, noen mer overraskende enn andre.

Her er listen over de mest overraskende blokkeringene.

 

Ønsker du en månedlig oppdatert liste på blokkerte hashtagger?

Abonner under så holder jeg deg oppdatert!

7 + 15 =