Hvordan blir du brand ambassadør?

Hvordan blir du brand ambassadør?

av | feb 19, 2019 | grunderlivet

Så du er klar til å tjene penger på sosiale medier men usikker på hvor du skal starte?

Her er en kort oversikt over hva og hvordan!

 

Det finnes flere måter å tjene penger på Instagram eller på bloggen din. En av de mest populære måtene er å bli en ‘Brand Ambassador’ for et eller flere merker.

En brand ambassadør avtale kan bestå av flere aspekter som:

– rabatter på produkter

– gratis produkter

– betaling per post eller innlegg

– en gitt prosent av alle kjøp drevet fra dine kanaler

Hva er en Brand Ambassadør eller Brand Influenser på sosiale medier?

En brand ambassadør eller brand influenser er en som promoterer et merke eller produkt gjennom sine kanaler på sosiale medier. Det kan være gjennom blogg, Instagram, poster på Facebook, Pinterest ect. Du bruker ditt nettverk og dine følgere til å spre oppmerksomhet og skape resultater (salg) for et brand.

Hvordan kan du promotere et produkt eller brand?

Det er flere måter å skape blest om et produkt eller brand.

Et par ideer:

  • Instagram innlegg der du bruker eller snakker om produktet
  • Bruke instagram og facebook stories med link til produkt
  • Giveaways eller gratis prøver
  • Blogginnlegg om produktet
  • Youtube video med en ‘how to’ for produktet
  • Legge til link i nyhetsbrevet ditt

Her er det bare å være kreativ!

Slik kommer du igang!

Kontakt små bedrifter og start-ups. Det kan være enklere å starte med små bedrifter. De er ofte mer tilbøyelige til å teste kreative markedsførings kanaler, og du kan jobbe tettere for et bedre resultat. Det er også en fin måte å komme i gang på om ambassadør arbeid er nytt for deg. Start smått, og bygg deg sakte opp til større og bedre avtaler.

Du kan enten kontakte firmaer direkte eller gjennom forskjellige brand nettverk.

Et raskt voksende selskap er https://inzpire.me/, der du kan lage deg en profil og gjøre deg tilgjengelig for brands og oppdrag.

Om du ønsker å bruke Instagram som din hovedkanal, søk etter ambassadør programmer der.

Et søk på relevante hashtagger gir raskt flere muligheter fra brands som aktivt søker etter ambassadører.

#brandambassadorswanted med 51.000 innlegg

#ambassadorswanted med 31.000 innlegg

Se også andre profiler og relevante hashtagger for å se hva andre gjør og hvilke brands andre profiler allerede jobber med. Disse firmaene er allerede aktivt i gang med bruk av ambassadører og vil ofte ha ferdige programmer satt opp for de rette profilene.

Kontakt via epost eller DM.

Det finnes fordeler og ulemper med å kontakte firma direkte, og ikke gjennom nettverk.

Kanskje har de tenkt å teste bruken av influensere men har ikke kommet i gang enda, slik at du får en mulighet til å jobbe med brands som en av de første. Dette kan gi deg et langt og innbringende samarbeid. Samarbeidet kan bli tettere, og du kan på den måten sørge for at du hele tiden leverer kvalitet.

Når du kontakter dem, vær tydelig på hva du kan bringe. Hvordan dine følgere er en relevant nisje for dem. Fokuser på følgerne dine, engasjementet ditt og hva DU kan gi dem.

 

Hva om du ikke har nok følgere?

Flere og flere brands er i dag aktive brukere av micor-influencere. En micro influenser er en profil med så lite som 1000-10000 følgere. Til gjengjeld er følgerne ofte i en smal nisje, lojale og aktive, og brands treffer blink raskt og rimelig.

Jeg avviste et brand, og landet en bedre avtale

Jeg mottok i dag en henvendelse fra et klesmerke som promoterer seg mot entreprenører. Samtalen startet bra. De hadde sett profilen min på Instagram og ønsker å promotere seg mot mine følgere.

Avtalen her besto i en viss prosent av alle kjøp gjort hos dem via min blogg og Instagram.

Vi diskuterte poster og ideer, og ble til slutt enig om en kampanje.

Til slutt sendte de meg en kode for 40% avslag på deres produkter, slik at jeg kunne KJØPE produktet de ønsket jeg skulle promotere. Dette er en taktikk flere brands bruker og ofte en taktikk for å selge produkter. Om du er seriøs vedr. å tjene penger på Instagram er dette en praksis man bør holde seg unna.

Jeg svarte høflig at jeg ikke var interessert i å betale penger for å promotere produktet deres og ønsket dem en fin dag videre. Her viser deg seg at det lønner seg å være frempå, tøff og kresen!

Etter noen timer mottok jeg en melding tilbake. De var ny som brukere av Influensere og ønsket råd om hvordan jeg ville at en avtale skulle se ut. Vi ble enig om at det var nødvendig å vise frem produktet og at dette var ikke noe jeg skulle betale for.

I tillegg forhandlet jeg frem en større prosent av salget enn de som var forslått til å begynne med.

Kjenn din egen verdi

Til slutt, ikke ta alle mulighetene som kommer for å tjene noen små kroner, rabatter eller motta noen gratis produkter. Kjenn din egen verdi, og finn en balanse mellom ydmykhet og dristighet.

 

 

Lykke til!

 

Ønsker du råd og veiledning om hvordan DU kan starte som ambassadør?

Ta kontakt med meg, så ser vi sammen på dine muligheter.

6 + 13 =